Hjälp med din asylrätt i Göteborg

23 juni 2021
patrick pettersson

Sverige är ett väldigt bra land att bo i. Här finns massor av stöd att få och det är ett relativt rikt land. Dessutom, i Sverige är vi fria att göra i stort sett vad vi vill. Det är inte alldeles för trångt, utan vi har fortfarande massor av natur och sjöar att tillgå. 

Det är inte konstigt att andra människor vill flytta till Sverige och bosätta sig här. Men det är inte alltid så enkelt. För att flytta till Sverige från ett land utanför EU behöver man ha uppehållstillstånd, arbetstillstånd eller asyl. 

 

Kan vara väldigt komplicerat 

Komplicerat är bara förnamnet på vad det kan vara. Därav bör man ta hjälp av dem som är proffs på Asylrätt i Göteborg. Det är många saker som är enklare för en advokat att reda ut. När man ska genomgå detta är det väldigt bra att ha en advokat vid sin sida som hjälper en. 

Att arbeta som advokat är ett väldigt brett yrke. Advokater finns inom alla kategorier, asyl, familjerätt, brott, och så vidare. Lagboken i Sverige är minst sagt stor, så att inte själv behöva ha koll på allt är guld värt när man kommer i en sådan här situation. 

 

 

Ditt eget val

I Sverige har vi rätten att själva bestämma vem som ska hjälpa oss att föra vår talan. Så med en advokat – är du inte nöjd med den du har kan du alltid byta. Du ska känna dig trygg och att advokaten står vid din sida och engagerar sig i ditt ärende. 

Det är aldrig lätt att gå och vänta på något så här, så se till att lämna in så mycket korrekt information som möjligt från början. Vill du även ansöka om att bli svensk medborgare tar detta lite längre tid. Men i slutändan kan det vara värt det.