I Malmö kan man göra fillers för att minimera ålderstecken eller få fylligare läppar

17 oktober 2021
Cecilia Olsson

editorial

Alla människor åldras, men långt ifrån alla är bekväm med att kroppen och utseendet förändras. Ju äldre man blir desto mer spänst och volym förlorar huden. De så kallade fettkuddarna i ansiktet krymper samt kan börja hänga ner och bilda djupare veck. Det är till exempel väldigt vanligt med nasolabial (veck som går från näsa till mungipor) och marionettlinjer (veck från mungiporna till var sida om hakan). Även muskel och kärl under ögonen blir synligare under den tunna huden och gör att mörka ringar lättare bildas. 

Behandlingar som suddar ut ålderstecken

Allt detta kan kännas lite överväldigande, vare sig man redan har börjat se dessa tecken eller om man bara blir medveten om att det kommer att ske. Det finns som tur är behandlingar man kan göra som minskar dessa ålderstecken. Genom att göra en filler-behandling kan man fylla upp ytliga rynkor och framhäva konturerna i ansiktet. Fillers kan även användas till att fylla läpparna, något som blivit vanligt bland både yngre och äldre.

Vad innehåller filler? 

Filler som består av hyaluronsyra innehåller socker och vatten som under kemiska processer tillverkas som gel med olika konsistenser. Mjuk gel används vanligtvis i läppar samt för att mjuka upp ytliga rynkor. Hårdare gel används för att framhäva ansiktets konturer, bland annat käke och kinder.

Gör behandlingen på en seriös klinik

Har man bestämt sig för att göra en filler-behandling så är det alltid bäst att vända sig till en klinik med legitimerad personal för bästa resultat. Om man injicerar filler fel så att det hamnar i ett kärl så kan det dessvärre uppstå allvarliga biverkningar. Det är därför väldigt viktigt att behandlingen utförs av legitimerad personal som har goda kunskaper om ansiktets anatomi samt kan använda Hyalase (ett ämne som bryter ner hyaluronsyra) om något trots allt skulle bli fel.

Vill man till exempel göra fillers i Malmö så kan man vända sig till Estamedic klinik i centrala Malmö.