När nätterna blir kalla

Har märkt att nätterna börjar bli lite kyliga igen. Visst är det fortfarande sommar och sol ute på dagarna, det är ju bara början på augusti, men på kvällarna är det redan lite kyligt. Men än svalt är det, i varje fall.
Sommaren går så sjukt fort häruppe hos oss. Man tänker ändå att den ska pågå ett tag när den knackar på dörren, där i början på juni. Men plötsligt är det som sagt augusti. Det är redan något i vindarna som skickar ett meddelande: ”Din prenumeration på sommaren kommer snart att utgå. För att fortsätta njuta av värmen, var god flytta längre söderut.”

Nåja, hösten har sin charm den med. Speciellt om man gillar att vara ute och röra på sig. Det när nästan skönt att ta på sig en långärmad tröja och ge sig ut i löpspåret. Eller att hoppa in i stövlarna och börja leta svamp. Men när det blir slaskigt, ja det är en helt annan historia – som är skönast att undvika.

Men brytpunkten mellan sommar och höst är rätt mysig. När man kan se dimman rulla in över öppna fält på morgon och kväll. En rätt speciell syn faktiskt. 
På tal om det så är det kanske ett bra läge att se över de där fönstren som börjar imma när vädret blir kallt. Så att man ligger före kurvan tills den riktiga kylan kommer. Vet att Termofönster har en massa olika varianter att välja mellan.
Tänkte att det kan vara bra att få det där åtgärdat under de kommande månaderna så att allt är i perfekt skick inför vintern. Då vill man bara kunna kura ihop sig därhemma med en varm kopp och bara njuta av att blicka ut på mörkret och kylan. Tiden går fort så det är väl lika bra att kika på det där redan nu.