Säker trädfällning i Malmö

30 april 2022
patrick pettersson

editorial

Handen på hjärtat, hur många har inte planterat ut en liten en från en julgrupp någon gång? De är ungefär en decimeter stora och väldigt gulliga i en julgrupp. Vad man inte tänker på är att de likt gulliga kattungar och hundvalpar också växer med åren. Plötsligt är den lilla söta enen på en decimeter inte en decimeter längre.

Den lilla enen blir en stor och ståtlig en på snarare tjugo eller trettio decimeter. Att stå där med en rejäl en som är två – tre meter är inte alltid lika roligt. Som många andra små gulliga träd som man planterar så brukar de växa så det knakar och ge skugga åt trädgården. Så kommer det en dag när man inser att de kanske står i vägen eller riskerar att falla på människor eller egendom. Då är det dags att göra något åt dem.

 

trädfällning Malmö

 

När det handlar om trädfällning är säkerheten A och O

Hade träden varit dvärgträd hade det varit lättåtkomligt att beskära dem. Det är betydligt mer riskabelt att själv försöka beskära eller fälla träd som är tre till sex meter höga. Då är det bättre att anlita en firma som arbetar med trädfällning i Malmö. Arborister är utbildade inom både trädfällning, beskärning och säkerhetstänk när det gäller deras yrke.

Beställer man deras tjänst så kommer de på ett smidigt och bra sätt att beskära eller fälla trädet som ställer till med problem. Som beställare får man välja om man vill att de tar med sig resterna av trädet eller om man vill ta hand om det själv. När trädet är nedtaget kan man lugnt andas ut ett tag och slippa oroa sig för att det i en storm ska orsaka skador. En annan anledning till att ta ner ett träd är också att det kan ha drabbats av röta inuti.