Ta det säkra alternativet – skaffa en sjukförsäkring

02 mars 2021
jonas olsson

editorial

Det har nog inte undgått någon att vi har befunnit oss i en pandemi de senaste åren. Vardagen blev inte alls vad den varit och det fanns mycket som inte längre gick att göra. Majoriteten av allt det som gör livet roligt fick ställas in. Det innebar inga idrottsevenemang, konserter, festivaler eller ens restaurangbesök. 

Det värsta var dock att det var så många som blev sjuka. En vanlig förkylningsperiod, som brukar komma några gånger om året, var inget i jämförelse med pandemin för covid-19. Folk blev sjukskrivna länge, och många fick känna av de ekonomiska besvär som det här kan innebära. Med restriktioner och regler fanns det inte något annat att göra än att stanna hemma. Det gjorde att den vanliga inkomsten uteblev och skapade ytterligare ett problem utöver själva sjukdomen.

 

Sjukförsäkring

 

En sjukförsäkring ger ekonomisk ersättning

Det finns däremot lösningar på det här problemet. Din plånbok behöver inte få en lika hård smäll som det kanske kan verka från början. Det går inte att hjälpa att man blir sjuk, men du kan skaffa ett hjälpmedel för att inte behöva oroa dig över sjukfall och hur det kommer att påverka din ekonomi. Lösningen på detta är att skaffa en sjukförsäkring.

En sjukförsäkring ger dig en inkomstförsäkring vid förlorad lön. Du kan från början ha rätt till ersättning genom Försäkringskassan, men en sjukförsäkring ger dig ytterligare ersättning för att du inte ska förlora så mycket av din inkomst vid långvarig sjukdom. Med en sjukförsäkring kan du därför lugnt återhämta dig och du behöver inte oroa dig för hur du ska få ekonomin att gå ihop. För utgifterna försvinner inte bara för att man blir sjuk. Det gör att en sjukförsäkring kan vara avgörande för att plånboken inte ska gapa tom. 

Klicka in på länken om du vill veta mer om sjukförsäkringar: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal