The Cecil Hotel jämfört med hotell i Gävle

08 februari 2022
jonas olsson

editorial

Hotell kan vara mystiska, spännande och rentav kusliga. Kan vara, de måste nödvändigtvis inte vara det. De flesta är antagligen det inte. In och ut. Sov gott i ett fräscht utrymme och ät en god kontinental frukost. Gå på lite föreläsningar om hotellvistelsen är i samband med en jobbkonferens. Utnyttja faciliteterna. Det är väl det som de flesta förväntar sig, och vill ha, när de bor på hotell. Det är också det som de flesta hotell också erbjuder.

Men somliga hotell hamnar i rampljuset av helt andra anledningar. De får ett särskilt rykte. Ett sådant hotell är Cecil Hotel i Los Angeles skumma kvarter. Cecil Hotel är ett lågprishotell som blivit ökänt för att ha råkat ut för ovanligt många dödsfall. I skrivande stund är de uppe i hela 19 stycken sedan de öppnade i början på 1970-talet. Det mest makabra och omskakande dödsfallet är utan tvekan det som drabbade Elisa Lam 2013.

 

Hotell

Välj ett tryggare hotell

En dag försvann Elisa Lam som bodde på Cecil Hotel. Hon reste ensam i USA. Bilder från hotellets övervakningsvideo visade en film från en hiss där hon uppträdde som om hon var jagad. Hon tycktes gömma sig i hotellhissen och titta ut efter en potentiell förföljare. Efter ett par veckors letande hittades hon till slut i vattentanken på hotelltaket. Polisens slutsats var att hon hoppat i och drunknat efter att ha fått en psykos då hon hade slutat med sina mediciner.

Nu är det som tur är inte alla hotell som hemsöks av skräckinjagande dödshistorier som Cecil Hotel gör. Hotell i Gävle är till exempel ganska förskonade från den typen av ökända legender. Så vill du ha en trygg och behaglig upplevelse av din hotellvistelse är det kanske ett bättre val att åka till Gävle än till Los Angeles. Du kommer åtminstone hem med livet i behåll.