Kör säkert med mopedbil

31 mars 2020
Eva Olsson
Kör säkert med mopedbil

Att träna sig på att köra en mopedbil innan man tar det riktiga körkortet, är ett utomordentligt sätt att få körvana. Man måste vara 15 år och dessutom ha ett speciellt körkort för att köra en mopedbil. I en sådan bil utsätter man sig inte heller för lika stora risker som när man kör en moped.

Andra fördelar är när det är dåligt väder eller om man behöver en större packning med sig på resan. Det finns en annan stor fördel om man ska jämföra med en moped. Man kan köra året om och har därför större användning av en liten bil.

Med en mopedbil får man även en större frihet när man att åka till skolan, vännerna eller någon annat ställe, eftersom man inte behöver få skjuts av sina föräldrar. Å andra sidan sett kan föräldrarna vilja ha skjuts, om deras bil är inne för en reparation eller av en annan anledning. 

Cittrabil har en hel del fina och olika modeller av aixam mopedbilar, där en av modellerna sticker ut lite extra. Den heter D-Truck och i och med att den har ett flak, kan man transportera skrymmande föremål. Den har dessutom en rymlig kabin där två sitter bekvämt och säkert.

Det är också viktigt, precis som på andra bilar, att göra service och byta ut delar med jämna mellanrum för att mopedbilen ska hålla så länge som möjligt.

Cittrabil har även en hel del nya och begagnade person- och transportbilar till försäljning. Här kan du provköra och beställa den bil du har bestämt dig för och se färggallerier för att få inspiration till din nya bil. Om du istället letar efter en begagnad bil, erbjuder de bilar som är noga utvalda.

De säljer även reservdelar och har en bilverkstad där de har erfarenhet av både nya och äldre bilar. Dessutom utför de vindrutebyten och har även däckhotell.