Altanen ger dig ett extra rum

Har du en altan som du spenderar mer tid på? Om du inte har en inglasad altan så vore det ett bra första steg att ta. Med en inglasad altan kan du njuta av solens varma strålar tidigare på våren. Tänk dig att sitta i april med en kopp kaffe i handen och solen lyser in med värme på kinderna. Det kommer att vara en stor skillnad på värme inne på altanen och om du går ut och sätter dig. En altan går också att göra om till ett extra rum att kunna vara i även under vintern.

 

Vinterbona altanen

Med rätt material kan du njuta av altanen året runt. Det som ska göras då är att sätta in rätt golv, väggar och tak. Och dina fönster och dörrar ska vara av isolerat glas så inte värmen går ut från altanen. Det är härligt att sitta på altanen med en fin panoramautsikt och det är möjligt om du installerar det mesta i glaspartier. Med bra teknik nu så är det lätt att få isolerande fönster och dörrar i glas så du kan ha en fin utsikt. Det finns många olika modeller att välja på inom både fönster och dörrar.

 

 

Fönster i alla former

Det finns fönster för alla tycken och smaker. Vill du ha ett klassiskt fönster i trä eller vill du installera ett pvc-fönster? De fönster som finns på marknaden har alla olika funktioner. Ett pvc-fönster är gjort i plast och är i princip underhållsfritt, vilket är skönt. Det enda man kan behöva göra är att torka av fönstret om det blivit smutsigt. Det klassiska träfönstret är fint med ett spröjsat glas och passar så fint i den lantliga miljön. Det som är viktigt att tänka på när du köper fönster är att se till att de är ordentligt isolerade.