Använd jiggar om du vill ha napp!

20 maj 2021
Lily Hansen

Fiske är en spännande hobby som är lugn och sansad men som kan ge en adrenalinkick när det väl nappar. Redan för 40 000 år sedan fanns det människor som fiskade för husbehov. Att fiska själv kräver inte så mycket, ett spö, en lina och någon krok är grundutrustningen. Blir man biten av fiske är det lite som att ”ge lillfingret och någon tar hela handen”.

Ett drag blir plötsligt tio drag och ett spö blir tre spön. Behovet och önskan om fler och bättre saker dyker upp mer och mer. Allt från fler drag och vadarbyxor till både större och mindre båtar sätts upp på önskelistan. Det är lätt att se fisket som en materialsport, men ibland krävs det lite mer för att få de riktiga bjässarna på kroken.

 

 

Draglådan är viktig

Att skaffa sig en draglåda är en av de första sakerna man bör inhandla. Då har man ett bra ställe där dragen ligger separerade och inte trasslar ihop sig. Ett bra tips är att även lägga i en avbitartång. Det finns många historier om fiskare som inte bara fastnar i träd utan även satt kroken i ryggar och huvuden. Då kan man knipsa av en del av kroken innan man uppsöker sjukhus för borttagning av resterande krok som sitter fast.

Vilka drag man har i lådan beror ju lite på vilket fiske man ägnar sig åt. Det kan vara olika drag såsom jiggar, spinnare, skeddrag och wobblers med flera. I första hand kan man fundera på vilken fisk man är ute efter. Vill man fiska abborrar, gäddor och gös köper man lämpligen jiggar hos https://jigg.se/jiggar/. Det är viktigt att veta att det inte nappar varje gång man är ute och fiskar, vilket nybörjaren lätt kan tro. För varje bomfiske man gör kommer man närmre en fisketur med god fiskelycka.