Dags att beta av ”att göra”-listan

17 maj 2020
Mikael Barani

Nu är tiden då vi kan komma ikapp med saker som är eftersatta. När många saker går lite på halvfart just nu så kan det till exempel vara läge att besöka en fotostudio i Stockholm för att uppgradera porträtten på företagets hemsida. Så länge det är varmt och soligt kan ju fotograferingen ske med gott avstånd mellan alla personer som är involverade.

Ja det handlar just nu mycket om att komma i fas med saker och ting. När vissa av oss är permitterade eller arbetar hemifrån öppnas nya möjligheter upp för oss. Vi har plötsligt lite mer tid till vårt förfogande och då är det bara att ta tillfället i akt och skapa lite momentum. 

Skicka allt de där mejlen som du har väntat med att skicka. Städa ur utrymmen som bara står och dammar. Beställ nya pass redan nu. Allt som du kan komma ikapp med nu kommer att innebära att du ligger ett steg före när pandemin väl är över. När detta än må vara.

För visst är det lätt att annars bara ge upp och känna ett stort missmod över hela den situation som vi befinner oss i just nu. För vardagen är fylld med mycket tragik och det är lätt att man bara fokuserar sig på det dystra som sker omkring oss.

Sanningen är dock att vi alla har ett val. Med detta sagt så är det inte lätt att välja att se möjligheterna som finns överallt omkring oss i dagsläget, däremot är det fullt möjligt.

 
Så sätt dig ned med en kopp kaffe eller te och ta fram ditt anteckningsblock. Skriv ned allt som du vet med dig att du behöver göra och lista upp det i prioritetsordning. Säkerligen har du möjlighet att göra en sak per dag och med tiden hinner du beta av rätt många saker på en där listan.