En alldeles egen verkstad för bilar i Gävle

29 september 2020
Lily Hansen

När man frågar barn vad de vill bli när de blir stora så är det några svar som brukar återkomma. Man vill bli skådespelare, sångare, brandman, polis eller kanske en superhjälte av något slag. Det är ofta ganska grandiosa och stora drömmar man har om häftiga jobb som syns och gör stor skillnad.

Går man en rejäl bit högre upp i åldrarna så brukar drömmarna se mycket annorlunda ut. Då vill man sluta sitt jobb och spendera sin tid med något helt annat. Ett mysigt litet bed and breakfast i en härlig kuststad söderut. Tillbringa dagarna vid ett gediget skrivbord med att författa den nästa stora romanen. Eller öppna en liten butik som specialiserar sig på att sälja egengjorda fiskeflugor.

 

Drömma om bilar

Men något som faktiskt väldigt många har som en dröm som man också genomför är något helt annat. Nämligen sin egen lilla verkstad för bilar hemma på gården, eller i garaget. En del av dessa verksamheter har vuxit sig mycket stora.

Om man vill sätta en gräns för vad som kan hända när man öppnar en verksamhet i sitt eget garage så kan man lätt bli nedslagen. För inte kan väl det bli något som man kan leva på? Då kan man luta sig tillbaka och lugnt säga fyra små bokstäver om och om igen. Fyra små bokstäver på ett företag som började sin verksamhet i ett garage. Först ett i, sedan ett k, följt av ett e och sist ett a – IKEA.

 

 

Passionen som blir ett jobb

Om man tränar väldigt mycket kan man få väldigt mycket tur, som en känd skidåkare sa. Något som mekanikerna på en bilverkstad i Gävle nog kan skriva under på. Den bästa mekanikern är den som har sitt arbete som sin passion, så som kund är det precis den sorten man ska hitta.