Få ett mysigare hem med heltäckningsmatta

26 november 2020
Cecilia Olsson

Heltäckningsmattor har sedan 1970-talet fått oförtjänt dåligt rykte åtminstone om man ser till den kvaliteten som mattorna håller idag. Då mattorna under 70-talet slog igenom hade de inte samma höga och jämna kvalitet som man hittar i dagens mattor, något som har lett till att många fortfarande kan rynka på näsan då man nämner ordet heltäckningsmatta. Vilket är väldigt synd eftersom de har fantastiska kvaliteter såsom att de värmer, dämpar ljud och ser riktigt bra ut. 

Perfekt i både barnrum och sovrum

En heltäckningsmatta gör sig otroligt bra i ett barnrum. De mjuka mattorna dämpar ljud från lek och kan mildra ett fall på golvet. Barn har en tendens att spendera mer tid på golv än vid bord och stolar, med en heltäckningsmatta blir därför leken extra bekväm. 

Eftersom en heltäckningsmatta tar in värme och mjukar upp ett rum så passar de även väldigt bra i ett sovrum. Med en heltäckningsmatta behöver man inte längre känna ett kallt golv mot fötterna då det är dags att stiga upp på morgonen och ljuddämpningen den ger kan skänka lugnare och bättre sömn. 

Höj mysfaktorn i vardagsrummet

Ett vardagsrum är ofta platsen där man umgås och kopplar av i ett hem. Det ska vara en rogivande miljö och ett enkelt och bra sätt att uppnå det är med mjuka och tysta golv. Oavsett vilket rum man väljer att lägga in en heltäckningsmatta så är det viktigt att dammsuga den regelbundet för att den ska hålla sig fräsch och funktionell. Det finns också flera olika sorter att välja mellan både då det kommer till utförande och funktion. 

Välj rätt matta

Hos Stockholm Kvadratmeter hittar du stadens största lager av heltäckningsmattor, så det finns garanterat någonting som passar både det aktuella utrymmet och plånboken. Där kan de hjälpa dig att hitta den bästa heltäckningsmattan anpassat efter rum och behov.