Hitta ett nytt hem i Europa – låt proffsen sköta flytt och lastbilstvätt

06 oktober 2020
Mikael Barani

Att susa genom Europa på vägarna är något som många av oss tänker att vi ska göra någon gång i livet. Ja, kanske inte hela kontinenten, men i varje fall delar av den. Det finns trots allt mycket att uppleva bara genom att färdas i och igenom en handfull länder. Det är stor skillnad på Finland och Portugal, så att säga.

Hitta ditt nya hem i Europa

Den som har hittat sitt favoritland efter flera sådana här resor återvänder gärna dit. Det finns något trevligt i att få någon sorts rutin i sin utlandsvistelse, samtidigt som det alltid finns något nytt att upptäcka när man besöker favoritlandet. Det är helt enkelt det bästa av två världar.
Med tiden så tänds kanske en fundering om att helt, eller delvis, också flytta till landet i fråga. Ibland så hittar man ju livskvalitet någon annan stans än där man är uppväxt. 

Naturligtvis finns det mycket att stå i när man ska lämna sitt land för ett annat. I ett första steg så måste man packa alla sina saker och se till att hyra in en flyttfirma. För det är lite enklare om man kan hyra in hjälp, precis som flyttfirman själv tar in på lastbilstvätt i Norrköping så att de kommer till dig med ett rent och fräscht fordon.
Sedan väntar förstås hela processen med att skriva in sig i landet och lära sig alla de nya rutinerna. De goda nyheterna är att man kommer långt med svenska sparpengar i de flesta länder utanför Norden – priserna är helt enkelt lägre.

När man väl har kommit över den första tidens tumult och tillvänjning börjar nästa del av resan – att verkligen bli hemmastadd i det nya landet. Det är en spännande del av processen där man också lär känna sig själv på ett djupare sätt. Det är både utmanande och belönande.
Lycka till med din resa, om du har valt att göra den!