Hjälp med bergförstärkning i Stockholm

31 januari 2021
Lily Hansen

Om man bor i närheten av en klippvägg kan det vara bra att undersöka regelbundet så att det inte finns någon risk för ras, och det görs bäst av en erfaren firma som man hyr in. Med anlitad hjälp kan man få gjort en undersökning av klippväggen och se om eventuellt en bergförstärkning kan vara aktuell.

För att hitta det rätta företaget för jobbet kan man höra runt med vänner och bekanta för att se om de kan komma med något tips. Annars går det lätt att hitta det man söker på nätet, man kan till exempel söka på Bergförstärkning i Stockholm och så kommer det att dyka upp bra alternativ. När man har hittat det man söker är det bara att kontakta det företag man tycker passar bäst och sedan får de sköta resten.

 

 

Hur går bergförstärkning till?

Att säkra upp berget är mycket viktigt att göra så att det inte rasar ner stora stenar på huset eller ännu värre på människor eller djur. Så att se till att säkra upp berget är något man bör ta tag i på en gång om man befarar någon form av ras. En bergförstärkning kan se ut på olika sätt beroende på hur klippväggen ser ut och det är viktigt att det görs på rätt sätt.

En bergförstärkning går ut på att säkra upp de stenar som eventuellt är lösa eller har lätt för att lossna och en metod som säkrar klippväggen är nätning. Då sätter man upp ett starkt nät på klippväggen som håller fast de stenar som ligger i riskzonen för att rasa ner, och man kan sätta upp nät på hela klippväggen om det behövs. En annan metod som används är bultning, och då bultar man fast de stenar eller klippblock som är nära till ras eller som man misstänker kan rasa i framtiden.