Hur hittar jag rätt pumpservice i Vetlanda?

31 oktober 2022
Staffan Ehrlin

editorial

Hur hittar jag rätt pumpservice i Vetlanda?

En pump med magnetisk drivning är en typ av pump som använder magneter för att skapa en tätning mellan pumpen och motorn. Denna typ av pump används vanligtvis i industrier där det finns ett behov av högtrycks- eller vakuumpumpar. Pumpar med magnetisk drivning används även inom livsmedelsindustrin, eftersom de kan upprätthålla en steril miljö. Det finns två huvudtyper av magnetdrivna pumpar: direktdrivna och kuggdrivna. Direktdrivna pumpar är effektivare än kuggdrivna pumpar, men de är också dyrare. Kuggdrivna pumpar är billigare, men de är inte lika effektiva.

De olika delarna i en magnetdriven pump omfattar pumphuset, pumphjulet, magnetaggregatet och lagren. Pumphuset är vanligtvis vara tillverkade av rostfritt stål eller annat korrosionsbeständigt material. Hjulet är den del av pumpen som förflyttar vätskan. Magnetaggregatet skapar tätningen mellan pumpen och motorn. Lagren hjälper till att minska friktionen och slitaget på pumpens delar.

Pumpar med magnetisk drivning används inom en mängd olika industrier, bland annat livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, den kemiska industrin och oljeindustrin. De används också i vissa hushållsapparater, till exempel diskmaskiner och tvättmaskiner.

pumpservice - pumpar Vetlanda

Magnetdrivna pumpar kräver lite underhåll

Det är dock viktigt att kontrollera tätningar och lager regelbundet för att se till att de är i gott skick. Det är också viktigt att hålla pumpen ren och fri från skräp. Om du letar efter en pump för ditt företag är det viktigt att välja rätt typ av pump för dina behov. Pumpar med magnetisk drivning är ett bra val för många branscher och tillämpningar. Det du bör tänka på att att vända till ett företag som har gott rykte på marknaden och som kan hjälpa dig, inte bara med utprovning av utrustning, utan med installation, reparation och rådgivning. Välj ett företag som erbjuder ett bra service avtal och som finns i hela Sverige. På så sätt är risken liten att de inte kan få fram reservdelar i tid.