Hur kan du välja rätt Mc-kläder?

01 augusti 2020
william eriksson

Det är få saker som slår att köra motorcykel. Det kan exempelvis vara att glida fram på landsbygdsvägar och njuta av naturen. Andra kanske uppskattar mer tuff terräng och fart. Oavsett vad du har för preferenser är det viktigt att ha rätt Mc-kläder. Precis som bland de allra flesta kläder, finns det olika kläder för olika väder. Det finns också olika stilar beroende på vilket MC man kör. Det kan vara kläder anpassade för den pigga sporthojen eller för den som kör exempelvis en Harley Davidson. Vad bör man då satsa på när det kommer till kläder?

 

Mc-kläder för olika årstider

Visst är det vanligast att plocka fram hojen under vackra sommardagar. Men genom att ha rätt kläder kan man få en behaglig upplevelse nästan året runt. Sommartid kan du behöva satsa på ett skyddande och säkert sommarställ som inte ger den där klibbiga och svettiga upplevelsen. Vill du köra när det också är lite sämre väder, satsa då på ett bra underställ. Skor och stövlar ger skydd, men de tjockaste stövlarna kan göra att fötterna blir rejält varma. Tänk på att mörka färger drar åt sig värme, så du kan med fördel välja mörkare kläder när det är kyligare.

 

Glöm inte säkerheten

Mc-kläder har en viktig funktion när det kommer till säkerhet. Rätt kläder kan vara avgörande vid en olycka och rädda ditt liv. Det ska finnas skydd för axlar, armbågar, underarmar, men även knä och höfter. Hjälmen är kanske bland det viktigaste. Köp därför EU-märkta MC-kläder med beteckningen ECE 22:05. Hjälmen ska också sitta rätt. Skulle du vara osäker så kan du med fördel ta hjälp när du väljer hjälm. Du bör också se till att ha bra glasögon som skyddar och förhindrar att du bländas. Är det mörkt så är det väldigt viktigt att du har reflexer och reflexväst.