Huset får ett lyft med billiga ytterdörrar

31 augusti 2021
patrick pettersson

Oavsett om du bor i lägenhet eller villa behöver du en ytterdörr för att komma in eller ut. Att ta sig ut och in genom ett fönster eller balkongen är inget vidare bra alternativ. Vad ska du tänka på när du köper en ytterdörr? Det finns mycket du behöver tänka på då det finns hundratals olika kombinationer av ytterdörrar. Du kan välja mellan flera olika material, färger och mönster, det finns en ytterdörr som passar alla smaker och behov.

Har du funderat på en ytterdörr i glas? Då är det ett bra val om du vill få in extra ljus i ditt hem, dörren fungerar som ett extra fönster. Ytterdörrar i glas kan ha en eller flera rutor, du kan lätt välja vad som passar dig och din smak. 

Hela huset får ett lyft med en ytterdörr som matchar resten av ditt hem. Vad sägs om en dörr i Oxidröd, Antracitgrå, Kromgrön eller Mahognybrun? Ett företag på nätet som har ett stort urval av billiga ytterdörrar i dessa färger är till exempel Klarfönster.

 

Cafe, Building, Greece, Karpathos Island, Facade

 

Ska dörren öppnas utåt eller inåt?

Det finns inget svar på den frågan som passar alla. Känner du att du är nöjd med hur din nuvarande dörr öppnas kan det vara ett bra val att köpa samma sort. Vad är det då för fördelar med att ha en ytterdörr som öppnas utåt? En fördel är att du får mer plats i hallen då ytterdörren inte behöver ta värdefull plats i din hall. 

Det finns dock en nackdel med en utåtgående ytterdörr och det är att du måste gå åt sidan då du öppnar den och ska gå in. Fördelen med en inåtgående ytterdörr är att det är lättare för dig att komma in om du har något i händerna. Du behöver inte gå åt sidan då du öppnar dörren.