Klara budgeten med Klar fönster & dørrar

04 oktober 2021
jonas olsson

Så fort du ska göra något med ditt hem som har med inredning, design eller stil att göra så finns det bara ett ledord: Danmark. Det går inte att slå upp en inredningstidning utan att få förklarat för sig att den danska designen är överlägsen alla andra länders. 

Med all rätt, danskarna har verkligen en särskild känsla för hur ett hem kan ha en strikt hållet design och ändå andas mjukhet och trivsel. En avundsvärd egenskap, men det är bara att inspireras (eller kopiera rakt av).

 

Tänk på hur dörrar och fönster ser ut

Att leta efter namn som Poul Henningsen eller Børge Mogensen när det är dags att köpa lampor och stolar är ett lätt sätt att förse sig med den fantastiska danska designen. Men tänk på att det kan vara bra att verkligen hålla den danska linjen fullt ut. 

Att även satsa på saker som dörrar och lister kan vara det som får ditt hem att kännas äkta danskt och inte bara som en blek svensk kopia. För den som redan har bränt budgeten på en PH-lampa i varje rum kan en internethandlare som klar fönster & dørrar vara ett bra alternativ. 

 

 

Sikta mot molnen – inte månen

Det är lätt att ha större ambitioner än budget för sina inredningsdrömmar. Även då är det bra att helt ge upp Sverige och satsa 100 procent danskt – på sociala medier. Svenska konton på Instagram och Pinterest lyfter gärna den dyra danska designen, till skillnad från de danska kontonas mer pragmatiska förhållningssätt till sin inhemska inredning. 

Om du låter dig inspireras av sådant som faktiskt finns inom räckhåll för dig riskerar du inte att få känslan av ett nedköp när du behöver kompromissa med det du köper. Och då kanske det faktiskt finns pengar kvar till att byta ut dina gamla dörrar också.