Kontorsstädning hjälper till att skapa god arbetsmiljö

09 juni 2020
Cecilia Olsson
Kontorsstädning hjälper till att skapa god arbetsmiljö

Hygien och renlighet är mycket viktigt för att arbetsplatsen ska vara en trivsam miljö att arbeta i. Hygienen är viktig för att inte sprida vidare bakterier och virus, på ett kontor arbetar oftast många människor som tar på samma ytor i lokalen. Handtag, knappar på kaffemaskinen, skrivare och kopiatorer är några exempel på sådant de allra flesta på kontoret rör någon gång under arbetsdagen, ofta flera gånger på en dag. Det gör att det är mycket viktigt att man har bra rutiner på arbetsplatsen när det kommer till hygien och det ska vara ett måste att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är även bra att ha pappershanddukar istället för vanliga handdukar som personal och gäster kan torka sina händer på.

Det blir lättare att hålla rent om man har ett bra system för alla saker på kontoret. Papper bör förvaras i mappar eller pärmar, disk ska plockas bort och sättas in i diskmaskin, skräp ska kastas i sopkorgar och man bör alltid se till att sätta tillbaka saker på sin plats efter användning. Då blir det mycket lättare att hitta saker och utrymmena på kontoret känns genast mer städade.

Att damma, städa toaletter och köksutrymmen, tömma papperskorgar, dammsuga samt moppa golven är viktigt att göra med jämna mellanrum för att kontoret ska vara en trivsam och hygienisk plats att vistas på. Det är dock sällan personalen själv har tid till sådana sysslor, då är det bättre att anlita ett företag som kan sköta det åt en. Stockholms Allstäd AB levererar alltid ett professionellt resultat till sina kunder och skapar en optimal hälsosam miljö på arbetsplatsen. Man kan själv bestämma hur ofta och vad man vill ha städat på kontoret. Stockholms Allstäd lyssnar till de behov som finns och skapar ett schema anpassat och skräddarsytt utefter det. Deras städteam är kvalificerat och har lång erfarenhet av all form av kontorsstädning. Läs mer på https://www.stockholmsallstad.se/stadfirma/kontorsstadning/.