Luftfräschare kan bidra till ett trevligare hem

14 december 2020
Cecilia Olsson

Med luftfräschare är det enkelt att få hemmet att kännas extra fräscht och de kan dessutom bidra till att förstärka en speciell stämning. Så här lagom till jul är det många som kommer i lite extra stämning om de känner doften av glögg, pepparkakor eller granbarr. Med en spray, doftljus eller doftblock är det lätt att sprida den stämningen i hela hemmet, eller på arbetsplatsen om så önskas.

Hitta massor av olika luftfräschare på ett och samma ställe

Även övriga dagar på året finns det behov att sprida väldoft, men då kanske man hellre väljer blommor eller någon annan fräsch doft. Hos Coolpriser hittar man mängder av luftfräschare både för speciella högtider och årets övriga dagar. De har till exempel automatiska dispensers, sprayer, doftljus, doftpinnar, doftblock och doftvax. Dessa kommer i många olika dofter som förstärker önskad atmosfär i hemmet och det finns även refill till produkter som kan återanvändas. 

Vilken luftfräschare ska användas var?

Det finns inte några bestämda platser där olika luftfräschare ska placeras utan det handlar om vad man själv föredrar. Vissa vill till exempel endast använda sig av automatiska dispensers medan andra hellre väljer doftpinnar och doftljus. Det är helt enkelt en smaksak, men det finns några saker man kan tänka över innan man köper nya luftfräschare till hemmet. 

Var i hemmet finns det störst behov?

Det finns några områden i hemmet där det ofta kan uppstå mindre trevliga odörer. Det är vanligt på platser såsom i badrummet/toaletten, runt soporna, bland skor (framförallt de som används vid träning och aktiviteter) samt vid smutstvätten. På sådana platser kan det vara bra att använda sig av dispensers eller doftblock som kontinuerligt avger väldoft, vid behov kan de kompletteras med spray. För rum där det inte finns lika stort behov av att dölja odörer kan istället doftljus och doftpinnar vara perfekta.