Många anledningar att välja en spishäll med inbyggd fläkt

14 juni 2022
jonas olsson

editorial

Har du någon gång stekt fläsk utan fungerande fläkt? I så fall vet du vilken förödelse det kan skapa: fett som sprätter, rök som bolmar och matos som stinker i flera dagar om du inte gör ett gediget vädringsarbete. Har du otur sätter självaste brandlarmet igång och då är det kört på riktigt! Ungarna får panik och skriker medan hunden står och darrar i ett hörn. Om röken inte genast lugnar sig, ja då kommer grannarna och knackar på.

Du som har en tak- eller vägghängd fläkt vet också hur gruvsamt det är att ta tag i rengöringen av den. Galler och filter, dränkta i fett, ska plockas bort. Bara det är en bedrift och sedan ska det tvättas och tvättas. Det är också en knepig arbetsställning. Ena benet uppe på köksbänken medan armarna sträcks i en mjölksyreposition.

Som tur är lever du i en tid där utvecklingen blomstrar. Men vet du vilka alternativ som finns när det gäller just köksfläktar? Om inte, kanske denna text kan ge dig några lugnande tips.

 

spishäll med inbyggd fläkt

Spis och fläkt i ett

Idag är kök med induktionshällar vanliga. Vissa anser det vara standard. Trots det har de flesta fortfarande tak- eller vägghängda fläktar. De fungerar ofta bra men köksutrymmet begränsas. Det är trots sin funktion en stor stålburk som tar upp halva köket. Hade den inte funnits kan du ju tänka dig vad som hade kunnat sitta där i stället.

Tänk om du kunde placera spisen precis var du vill i köket. Vilka möjligheter du skulle få! En inbyggd fläkt suger in röken intill hällen. Därmed skyms inte sikten, vilket en sämre fungerande takfläkt kan orsaka. Som du kanske märker finns det alltså flera anledningar till att se över utrymmet och funktionen i ditt kök – och att satsa på att införskaffa en spishäll med inbyggd fläkt.