Med en våtrumspanel kan man själv förnya stänkskydd och badrumsväggar i hemmet

08 juli 2021
Cecilia Olsson

En våtrumspanel är något som är mycket användbart i ett hem. Den kan till exempel skydda väggen bakom spisen och göra den väldigt lätt att rengöra, den kan fungera som en häftig fondvägg i ett rum eller användas för att skydda väggarna i badrum. Förutom att de skyddar ytan bakom så kan de även ge rummet ett lyft med vacker färg eller mönster. Det som är så smidigt med våtrumspaneler är att de är mycket enkla att själv sätta upp. Många våtrumspaneler kan även monteras utomhus, då de flesta är både ljusbeständiga och UV-stabila.

Ge badrummet en smidig makeover 

Även om badrum inte är de rum som vi i regel spenderar mest tid i när vi är hemma så känns det ofta viktigt att de känns fina och fräscha. Det kan dock bli ett väldigt stort projekt att göra stora förändringar som exempelvis att byta ut kaklet på väggen. En smidig lösning på detta kan vara att använda sig av våtrumspanel istället. Den kan fästas direkt på kaklet och det är enkelt att skära till den för att gå runt en vägghängd kommod eller toalettstol. Eftersom man kan göra jobbet själv behöver man inte heller vänta på att en hantverkare ska ha tid att hjälpa till.

Skydda väggen i köket

Precis som i ett badrum så kan väggarna i köket utsättas för påfrestningar, därför är det viktigt att de kan stå emot fukt, väta och smuts. Väggen ovanför arbetsbänk, diskho och bakom spisen är särskilt utsatt och därför använder sig många av stänkskydd i form av exempelvis kakel. Även här kan våtrumspanel med fördel användas, den ger att bra skydd och är lätt att torka av.

Vill man ge sitt hem en snygg och smidig förändring så kan man titta på urvalet av våtrumspaneler hos e-plast.se. Easywall-panelerna som man hittar på https://e-plast.se/shop/andra-produkter/dekorations-vaatrum-panel är av hög kvalitet samt kommer i flera olika färger och mönster.