Ordna snabb och smidig bilbärgning

04 september 2020
Cecilia Olsson

Vid färd på vägarna så finns det en stor önskan om allt bara ska flyta på enkelt och bekvämt. Väglaget ska helst vara perfekt, bilen ska fungera felfritt, vädret ska vara behagligt och vägen får hemskt gärna vara rolig att köra. Det är tyvärr långt i från alla resor som ser ut på det viset och i värsta fall kan de sluta med bärgning. 

Det finns många händelser som kan leda till bärgning

Det är mycket som kan hända på vägarna som leder till olyckor eller motorhaveri. Det kan till exempel vara halt väglag som leder till avåkningar och krockar. Vid varmt väder kan äldre bilars motorer lätt bli överhettade och det är inte heller ovanligt att drabbas av punka på grund av dåliga däck eller ojämn vägbana. Detta är bara några exempel då listan kan fortsätta i princip hur långt som helst. Det som dock kan vara mycket viktigt är att bilen blir bärgad så fort som möjligt.

En snabb bärgning är viktig för att fordonet inte ska stå i vägen då det kan leda till köbildning och i värsta fall olyckor. Även fast det kan kännas jobbigt att behöva ringa en bärgare på grund av ett litet problem med bilen så kan det många gånger vara det bästa alternativet.

Hitta en pålitlig bärgare i närområdet

Hela Sverige är fyllt av vägar från norr till söder, därför är det tur att det finns bärgare i alla län som snabbt kan vara på plats. Finns exempelvis behov för bilbärgning i Stenungsund så kan JJ’s Bilbärgning AB Falck hjälpa till. De har vägassistans dygnet runt vilket innebär att hjälpen snabbt kan vara på plats oavsett vilket klockslag olyckan är framme. Förutom att JJ’s Bilbärgning AB Falck bärgar både bilar i trafik och bilar som ska skrotas så har de dessutom tillgång till jourhavande däckverkstad dygnet runt i Stenungsund, Tjörn, Orust och Kungälv.