Rätta till dina tänder med tandreglering

31 januari 2021
Lily Hansen

När du behöver göra en tandreglering ska du ta kontakt med en tandläkare som är specialiserad på tandreglering. Det är viktigt att denna görs helt rätt för att få ett bra bett. Det finns olika kliniker som specialiserar sig just på tandreglering. Vill du veta mer kan du hitta det på internet. 

Där kan du även få en prisuppgift på många av behandlingarna. Dock ska man tänka på att varenda tandreglering är unik, man kan behöva göra olika mycket. Det bästa du kan göra är att besöka en klinik som gör en undersökning, därefter kommer ni fram till en plan för dig. 

Det är inte bara för barn som tandreglering är aktuellt. Har du problem med tänderna eller är det kanske något du stör dig på så är det aldrig för sent att ta tag i det. Är du i vuxen ålder och det inte är ett nödvändigt ingrepp får du dock oftast bekosta allt själv. 

 

 

Problem med över eller underbett?

Har du problem med tänder som har alldeles för stor glipa? Även då det inte gör ont kan det vara väldigt påfrestande för ens psyke. Det kan göra att man gömmer sitt leende och mår dåligt över det. Detta är något man ofta korrigerar. 

Även problem med sneda tänder går att korrigera. Tänderna växer över varandra. Detta kan både göra ont och det skadar tänderna. Har man sådana problem bör man söka upp en klinik som gör tandregleringar för att få rätt på sitt bett. 

Även då man lider av över- eller underbett är det viktigt att se över tänderna. Detta kan ställa till med mycket problem. Man kan ha svårt att tugga och svårt att stänga munnen. Känner du dig osäker på om ditt problem är “stort” nog, kontakta en klinik och gör en undersökning. De kommer hjälpa dig så du blir nöjd.