Redo för vinterns upplevelser

13 augusti 2020
Mikael Barani

Vintern känns långt borta just nu. Att stå och beundra skidbackarna medan en pistmaskin säkrar föret känns nästan påhittat. När temperaturen återigen ska stiga över 30 grader på sina håll så tänker man mest på sol och bad.

Dock så är det ju så att vädret en dag kommer att vända. Juli kändes trots allt som en påminnelse om detta. Det blåste och regnade så att man funderade på om det redan hade blivit slutet av september.
Samtidigt finns det en styrka i att kunna njuta av tillvaron – även när den inte är somrig. Hittar vi aktiviteter som gör att vi kan känna oss levande året om så kommer vi att kunna känna en högre livskvalitet som inte är begränsad till sommaren.

När vårt hemestrande i år har inneburit att allt fler hittar ut till vandringsstigarna så finns det tecken på att vi kommer att finna mer nöje av den svenska naturen – även på vintern. Det är trots allt på vintern som det är som mysigast att samlas kring en eld ute i det fria. 
Föreställ dig att packa ryggsäcken med lite matsäck, spänna på skidorna och bara ge sig av ut i den vita kylan. Det är verkligen ett fantastiskt äventyr, något som våra grannländer kanske har varit bättre på att ta tillvara på än vi här i Sverige. 

Nu skall det dock bli ändring på det!
Det smidiga är att man ju faktiskt inte behöver köpa alla prylar för att kunna prova på att åka till exempel längdskidor. På många håll i landet kan man hyra utrustningen för att känna efter om det är kul. Eller om man bara vill åka någon gång under säsongen.

Vill man bara gå eller vandra ute i vintern så är det ju ännu billigare. Kom bara ihåg att det alltid är värt att köpa ett par rejäla kängor som håller i många år.