Regelbundna besök hos tandläkare kan förebygga många besvär

25 februari 2021
Cecilia Olsson

För att undvika dyra och smärtsamma problem i munnen är det viktigt att ta hand om sina tänder. Olika personer har olika förutsättningar men en bra grund är att borsta tänderna morgon och kväll med en tandkräm som innehåller fluor. Det är också viktigt att tänka på vad man stoppar i sig, söta och syrliga ting är i regel inte bra för tänderna utan bör undvikas i största möjliga mån. Man bör även göra regelbundna kontroller hos en tandläkare för att kunna åtgärda eventuella problem i ett så tidigt stadie som möjligt. 

Gör tandläkarbesök så ofta det behövs

Man bör göra undersökningar hos tandläkare varje, vartannat eller vart tredje år, beroende på individuella behov och förutsättningar. Efter ett första besök kan tandläkaren ge rekommendationer angående hur ofta man bör kontrollera sina tänder beroende på tandstatus. Däremellan kan det behövas fler besök om det är så att man upplever några problem, det är viktigt att kontakta tandläkaren om något känns fel i munnen. 

Vanliga tandbesvär

Ett mycket vanligt tandproblem är karies, eller hål i tänderna som man också brukar säga. Har man råkat ut för ett hål i tanden så är den vanligaste åtgärden att tandläkaren först och främst borrar i tanden för att sedan göra en lagning. Ett annat vanligt besvär är tandlossning (parodontit) som uppstår på grund av plack och tandsten som tillsammans bryter ner tandkött och käkben. Genom ett besök hos tandläkare kan man få hjälp att se över sin tandhygien så att tillståndet kan åtgärdas snabbt och sedan fortsättningsvis förebyggas.

Trygg tandläkare i Järfälla

Den som är i behov av tandläkare i Järfälla och vill göra sin undersökning eller behandling i en lugn och trygg miljö kan besöka Glorident tandläkarklinik. De arbetar alltid för att erbjuda sina patienter tandvård av hög kvalitet, med god service och bekvämlighet. Glorident tar emot vuxna och barn samt har en akutmottagning med online bokning, läs mer och boka på tandläkarejärfälla.com.