Sök efter svevia.se/vagmarkering för att veta mer om vägmarkeringar

14 oktober 2020
jonas olsson

Det är väldigt viktigt att vi redan som små får lära oss vad de olika linjerna som finns på vägar och trottoarer betyder. Trots att man inte har något typ av körkort så måste man ändå känna till de vanligaste. Som gående eller cyklist måste man nämligen också följa trafikreglerna. Det kan annars leda till bötfällning. Framförallt som cyklist finns vissa regler som man måste följa. 

 

Så alla förstår

Vägmarkeringar måste vara lätta att förstå, även för de som inte kommer från Sverige. Detsamma gäller i andra länder. Är du utomlands måste du kunna förstå de olika linjerna. Våra språk kan vara väldigt olika, men en stoppskylt ska ändå synas att det är just stopp. 

När vi tar körkort måste vi lära oss om en hel del olika linjer och tecken. Man får exempelvis inte korsa en heldragen linje. Det kan vara pga. skymd sikt, att den korsar en cykelbana, men även att man är påväg in i en rondell. 

Det är viktigt att kunna allt detta innan du ger dig ut i trafiken, och känner du dig osäker på något bör det kollas upp.  Det finns företag som jobbar med detta.Alla dessa företag arbetar med liknande utseende och funktion på skyltarna, just för att man ska kunna förstå vägarna även trots att man inte förstår språket

 

Vem gör detta?

Där finns olika företag som är inriktade på att göra just detta. De har stor kunnighet kring område och vet också hur noga de måste vara. Läs mer här: https://www.svevia.se/vagmarkering. Arbetarna använder sig av maskiner till hjälp för att få det så bra som möjligt. 

Det man kan tänka på är att fråga hur just företaget du tänkt anlita dig av tänker på miljön. Var slänger de avfallsprodukterna? Hur miljövänliga färger och maskiner använder de sig av?