Sötningsmedel är ett bra verktyg på vägen till ett liv utan tillsatt socker

28 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Många väljer idag bort socker mot andra alternativ. Det kan kännas riktigt dåligt för kroppen att stoppa i sig massa produkter fullproppade med socker och man kan även uppleva jobbiga humörsvängningar av sockerintaget. För många är det därför ett bättre alternativ att undvika produkter som innehåller tillsatt socker och istället hitta sådant som endast innehåller naturliga sockerarter eller sötningsmedel. 

Njut av goda sötsaker utan tillsatt socker

Det behöver inte bara gälla just godis och läsk utan man kan använda sig av sötningsmedel och sockerersättning istället för rent socker när man till exempel bakar eller då man vill ha något sött i teet eller kaffet. För även om man inte vill stoppa i sig en massa raffinerat socker så kan man fortfarande vilja njuta av söta godsaker. Ett företag som arbetar för att underlätta för de personer som vill minska på sitt dagliga intag av socker och kalorier är EASIS.

image

EASIS är Europas ledande företag inom sötsaker utan tillsatt socker. Bland annat så erbjuder de proteinbars, choklad, kakor, kakao, sylt, karameller, juice, glass och frukostprodukter helt utan tillsatt socker i sitt sortiment. De har även sockerersättning som går att använda precis som socker när man själv ska tillverka något.

Sötningsmedel som kan ersätta ”vanligt” socker

Till exempel så har EASIS en produkt som heter Perfect Multisød som är baserad på ett kalorifritt sötningsmedel som heter erytritol. Detta sötningsmedel ger samma fyllnad som socker och kan därmed också ersätta socker rakt av, det är dock lite mindre sött än socker så man kan behöva prova sig fram lite. EASIS har även Perfect Florsød i sitt sortiment, även detta sötningsmedel är baserat på erytritol. Perfect Florsød är finmalet och löser sig lätt i vätska vilket gör det till ett bra alternativ när man ska göra glasyr, smoothies, desserter med mera.

Samtliga produkter utan tillsatt socker hittar man på https://www.easis.se/.