Vilken frisyr är du?

26 juli 2020
patrick pettersson

Har du en kort, kaxig frisyr med vågad färg och häftig styling? Eller kanske är du mer typen som föredrar ett långt svall med böljande lockar och en lugg a la´ Brigitte Bardot? Oavsett vilken stil som faller just dig i smaken, är olika frisyrer ett fantastiskt sätt att uttrycka sin personlighet. Är du sugen på att testa något nytt kan din frisör  hjälpa till med både inspiration och vad som passar bäst för såväl din hårtyp, som din ansiktsform. 

 

Klipp, slingor, färg eller permanent?

Glöm tiden då frisörer endast klippte med sax, trimmade med maskin och rullade upp hår på papiljotter. Dagens frisörer kan närmast liknas vid riktiga konstnärer – fast för hår då förstås. Med gedigen utbildning, år av träning och en hel del framsteg på färg- och stylingfronten till sin hjälp, kan en duktig frisör göra underverk med även den mest alldagliga frisyren. Fräscha slingor som får håret att se levande ut, en vacker färg som framhäver ögonen eller kanske busiga lockar för lite mer lekfullhet i vardagen. Att våga testa något nytt med håret kan ge både energin och självförtroendet en rejäl boost.

 

 

Så hittar du en frisör som passar dig

Att hitta en frisör i stockholm (eller övriga Sverige) som känns rätt kan många gånger vara lättare sagt än gjort. Någon lyckas inte riktigt pricka in det du är ute efter, en annan är inte lyhörd för dina önskemål och så vidare. Här finns egentligen inga genvägar, utan det gäller att pröva sig fram tills man hittar en frisör som känns en riktig tiopoängare – och hålla fast vid den. Många frisörer är egenföretagare och det händer att de byter salong lite då och då. Se till att hålla dig uppdaterad om var just din favoritfrisör håller hus, så slipper du börja om jakten bara för att hen plötsligt byter salong.